Hoewel ik zelf niet iemand ben die bij de start van een nieuw jaar een lijstje met goede voornemens op de koelkast heeft prijken, heb ik er nu wel eentje die ik iedereen gun om in A4-formaat op te hangen. Waarom? Omdat ik het afgelopen half jaar heb mogen ervaren dat wanneer je ‘waagt’ je moed ├ęcht groeit!

En dat ‘wagen’ begon met het in september 2018 vertellen van mijn directeur dat ik parttime per 1 januari 2019 een eigen bedrijf wilde starten. Haar positieve en enthousiaste reactie (‘past helemaal bij je, moet je doen, je bent een voorbeeld voor anderen in deze organisatie’), gaf mij moed. Ik had de juiste keuze gemaakt.

Begin oktober waagde ik de tweede stap: het volgen van een opleiding tot VA (virtual assistant) en het tegelijkertijd opzetten van mijn nieuwe bedrijf de Virtual Assistant Company. En nu, op de drempel van 2019, nog voordat ik ‘officieel’ mijn derde stap heb gezet (nl. mijn vrienden, collega’s en relaties laten weten dat de Virtual Assistant Company een feit is), heb ik al twee opdrachtgevers mogen verwelkomen. Ik heb de stap gewaagd, mijn moed is gegroeid en is overgegaan in trots! Trots op het feit dat ik niet geaarzeld heb om de stap te zetten, trots op wat ik heb neergezet in een paar maanden tijd, trots op mezelf. En wat is er mooier dan dat? Ik gun het iedereen. Dus heb je nog geen goed voornemen voor 2019? Laat dit ‘m dan zijn: aarzel niet, maar waag het erop!